top of page

Vår historia

VÅRA GRUNDARE BERÄTTAR

SVERIGES #1 FRÄMSTA UTBILDNINGAR INOM FASTIGHETSINVESTERING

Från en idé nedskriven på en servett till Sveriges största utbildningsföretag inom fastighetsinvestering

Vi grundades av Linda Lindkvist och Michael Jansson som på bara 3 år lyckades byta ut sina lönearbeten mot inkomster från fastigheter och därigenom fick tidsfrihet och kunde skapa ett helt nytt liv för sig själva och sina familjer. Ett liv de tidigare bara kunde drömma om.

När de började ta emot omgivningens efterfrågningar på egenutvecklade utbildningar och mentorskap paketerade de sina kunskaper och erfarenheter i olika kurser och utbildningsprogram.


På bara 2 år gick vi från en idé nedskriven på en lunchservett till ett marknadsledande utbildningsföretag som lär dig skapa trygga, passiva inkomster och hur du blir ekonomiskt fri genom fastighetsinvesteringar.

 

Sedan 2017 har vi utbildat tusentals personer och sysselsätter idag ett team på 47 personer i Sverige och Storbritannien. Nedan berättar våra grundare om sin egen resa och varför de valde att starta Property Effect.
 

"Det tog oss endast 3 år att gå från utarbetade, utmattade föräldrar med ständigt dåligt samvete, till professionella fastighetsinvesterare och ett liv fyllt av mer tid, mer energi och större valmöjligheter för oss själva och våra familjer"
IMG_2793.jpg
IMG_8657.JPG
"Ekonomisk frihet behöver inte vara likställt med att vara traditionellt finansiellt förmögen"

Välgörenhetsresa till Singapore 2017

Hej! Vi heter Linda Lindkvist och Michael Jansson. Vi lever idag ett liv vi tidigare bara kunde drömma om. Vi är ekonomiskt fria och har genom det uppnått det vi kallar för livsfrihet.
 

Vi vet att det är fullt möjligt att skapa ett annat liv. Ett liv fyllt av större valmöjligheter och äkta livskvalitet. Det vi har gjort för att bli ekonomiskt fria är tekniskt sett enkelt. Men det betyder för den skull inte att det är lätt. Vi är grundare till Property Effect och skulle vilja dela med oss av företagets historia och vår egen frihetsresa till dig.

Hur skulle du välja att leva ditt liv om du inte behövde gå till ett klassiskt lönearbete för att kunna försörja dig? Vad skulle du ägna dagarna åt? Hur skulle du må? Hur skulle det påverka din närmaste omgivning? Vilken skillnad skulle det göra för andra?

Ekonomisk frihet innebär att du kan försörja din nuvarande livssituation med inkomster som kommer från andra håll än en traditionell lön. Det innebär att du kan välja vad du vill göra om dagarna. För vissa personer innebär ekonomisk frihet 10 000 kr i månaden, för andra 100 000 kr eller mer. Det innebär för den skull inte att du behöver vara traditionellt finansiellt förmögen för att vara ekonomiskt fri. Vi får ofta frågan om vi är multimiljonärer eftersom vi är ekonomiskt fria. Det är vi inte.

Däremot arbetar vi när, varifrån och med vad vi vill och har obegränsat med kvalitetstid för det som är viktigast i livet för oss: våra barn, familjer, vänner och vår hälsa. Vi har tid och ork att utveckla oss själva och andra. Vi har möjlighet att ägna dagarna åt en mängd olika saker vi tycker är fantastiskt roliga och vi gör det tillsammans med de vi verkligen gillar att spendera vår tid med.
Vi ser det som en inre, äkta förmögenhet som är värd långt mer än obegränsat med pengar.

Vi lyckades uppnå det genom fastighetsinvesteringar. På bara 3 år byggde vi upp en framgångsrik fastighetsportfölj i Storbritannien som gjorde att vi kunde försörja vår dåvarande livssituation genom löpande månatliga hyresintäkter från våra fastigheter. Tack vare det kunde vi lämna våra tärande heltidsjobb och då fick vi också tid och energi över att ägna oss åt de saker vi har verklig passion för.

Vid sidan av att vi ägnar mer tid åt oss själva, våra familjer och vår hälsa så brinner vi också för företagande och att göra skillnad för andra. Tack vare att vi inte längre behöver gå till ett traditionellt arbete för vår försörjning så har vi haft tiden och energin åt att starta flera olika företag i flera länder och inom olika branscher. Företag som gör stor skillnad för andra människor och som på kort tid växt till blomstrande miljonbolag. Property Effect är ett av dem. Vi brinner också för att bidra till olika typer av välgörenhetsprojekt. I maj 2017 deltog vi bland annat i en fantastisk välgörenhetsresa till Singapore. 

Våra kurser och utbildningar kring att bygga passiva inkomster genom fastighetsinvesteringar har lockat tusentals deltagare i Sverige och utomlands att skapa strategier för att nå ekonomisk trygghet och komma igång med egna fastighetsinvesteringar.

"Vi sa upp oss från livet som anställda"

r egen frihetsresa började 2014. Vi hade båda två utmanande jobb inom högt uppsatta och ansvarsfyllda positioner som krävde mer än 60 timmars arbetsveckor. Vi hade ett ständigt dåligt samvete och en känsla av att inte räcka till.
 

Det fanns aldrig tillräckligt med tid eller energi till våra barn, vår hälsa eller annat som gav oss äkta livsglädje. Och särskilt mycket pengar hade vi inte heller kvar i slutet av månaden, trots att vi tjänade bra. Vår livsstil höll bokstavligen på att ta knäcken på oss själva. Vi förstod att vi behövde göra något drastiskt åt situationen, men hade ingen aning om vad eller hur. 

 

När vi började glömma bort saker, till och med att hämta våra egna barn från fotbollsträningar, kände vi att utbrändheten närmade sig med stormsteg. Vi fick nog och bestämde oss för att säga upp oss från livet som anställda. Från ett liv där andra styrde över vår tid och över våra inkomster.
 

Av en slump ramlade vi över Robert Kiyosakis bok ”Rich Dad Poor Dad” och introducerades till begreppen passiva inkomster och ekonomisk frihet. Det blev startskottet på vårt nya liv. Vi hade tidigare köpt och sålt egna bostäder med vinst, men konceptet fastighetsinvesteringar låg då långt ifrån vår begreppsförmåga. Vi hade inget större eget startkapital att tala om. Vi hade inga kunskaper eller tidigare erfarenheter. Så vi började bokstavligen från noll. Det enda vi hade var en enorm beslutsamhet att lyckas.

 

Vi har gått utbildningar världen över inom fastighetsinvestering, trading och personlig utveckling. Bland annat hos Robert Kiyosaki i USA och hos Storbritannien största fastighetsinvesterare. Vi har coacher och mentorer som själva är framgångsrika investerare och som lever ett liv i överflöd och i våra internationella investerarnätverk ingår multimiljonärer världen över som hjälper oss nå nya framgångar.

Idag lever vi ett liv i frihet. Vi har all tid i världen för våra nära och kära och för varandra. Vi tar hand om vår hälsa, gör det vi älskar varje dag och har hela världen som vårt arbetsfält. Dessutom behöver inte längre oroa oss för pengar.

 

Det är vår historia i korthet

"Allt började med katastrofala spekulationer"

Vi inledde en desperat jakt efter vår ekonomiska frihet och i vår desperation valde vi att gå in i flera tvivelaktiga spekulativa projekt. Vi erbjöds en rad "bli rik snabbt" lösningar, färdigpaketerade fastighetsobjekt, olika börsrelaterade produkter och investeringar som vi i efterhand insåg var rena spekulationer. Vi förlorade pengar på allt vi gjorde och varenda krona av det lilla startkapital vi hade gick upp i rök. Dessutom försvann också vår självtillit.

Vi var nära att kasta in handduken ända fram tills vi deltog i ett online Webinar som förklarade varför allt hade gått så fel för oss. Vi hade nämligen inte förstått vikten av att ha rätt kunskaper i kombination med rätt mental inställning och rätt personer att rådfråga och få stöd av.

Det ledde till nästa fas av vår frihetsresa. 

IMG_5501.JPG

I UK finns många sk. "smelly houses". Namnet till trots kan de i själva verket vara riktigt trevliga investeringar.

"Vändningen kom med KAP"
IMG_5719.JPG

Vår första fastighet i Storbritannien

Varför Storbritannien?

Vad var det som gjorde att vi valde att investera just i Storbritannien och att vi dessutom lär ut hur andra också kan investera där?

Med vår erfarenhet av misslyckade spekulationer och med nyvunna kunskaper samt stöd av mentorer började vi analysera olika fastighetsmarknader för att hitta rätt marknad för oss att investera i. Vi insåg att vi tidigare misslyckats totalt med vår grundläggande analys. Som professionell fastighetsinvesterare behöver du ha en rad aspekter i åtanke i valet av rätt marknad. Bland annat vilka hyreslagar och regelverk som råder för dig som hyresvärd och fastighetsägare, vilken typ av investeringsstrategier och finansieringsmöjligheter som finns tillgängliga samt hur marknadstrender, tillgång och efterfrågan ser ut. Listan kan göras lång, men dessa är några av de grundläggande parametrar du behöver ha i åtanke för att kunna göra trygga investeringar istället för riskfyllda investeringar. 

Med detta i åtanke så föll den svenska marknaden och många andra marknader bort för oss. Det visade sig nämligen att den brittiska marknaden är en av de få marknader som möter de flesta krav som professionella fastighetsinvesterare ställer för att kunna göra trygga investeringar med en stabil avkastning. 

 

I Storbritannien är systemet uppbyggt för att möjliggöra för utländska investerare att etablera sig och gör det dessutom fullt möjligt att enkelt både göra och sköta sina investeringar på distans. Något som är viktigt för oss. 

Property_UK.jpg

Under fliken RESURSER här på vår hemsida delar vi i med oss av mer information om varför vi valde att fokusera på just Storbritannien samt hur du väljer rätt marknad och gör trygga investeringar. Där hittar du bland annat videoinspelningar som hjälper dig göra lyckade investeringar och hur du blir ekonomiskt fri.

"Vi växte i motvind och utvecklades av motstånd"
HEMSIDA_STARTUP_LOGO 2021.png
"Property Effect föddes som en idé på en servett"

Våra resultat började efter en tid väcka en hel del nyfikenhet hos vår omgivning. Varje dag blev vi kontaktade av nya personer som sökte vårt stöd för att komma igång med egna investeringar.

Många vi träffade var förtvivlade. De hade precis som vi själva gått många utbildningar världen över som varit bristfälliga och saknat det stöd och den handhållning som krävs för att lyckas med fastighetsinvesteringar. I synnerhet som svensk på den internationella fastighetsmarknaden.

En idé började ta form. I själva verket på en servett under en långlunch med en av de många som sökte vårt stöd. När vi om och om igen fick frågan om inte vi kunde erbjuda utbildning, mentorskap och rådgivning bestämde vi oss för att fylla efterfrågan från marknaden och gapet de flesta andra utbildningar lämnade efter sig.

"Resan har bara börjat - visionen är 1000 fria"

Ingenting gör oss lyckligare än att se andra människor utvecklas och förändra sina liv till det bättre.

Vi har ägnat hela vårt yrkesmässiga liv åt att utveckla människor och lönsamma verksamheter. Med våra yrkesbakgrunder som lärare, affärscoacher och management konsulter har det alltid varit vårt kall att hjälpa andra uppnå nya resultat. Långt innan fastigheter och passiva inkomster kom in i våra liv.

Människor är komplexa men kapabla att nå bortom alla begränsningar. Vi människor är inte "stöpta i en och samma form" och vi vet att alla människor har förmågan att omprogrammera sina attityder, tankar och beteendemönster. Och med det kommer också nya resultat.

Våra studenter har blivit våra närmaste vänner och vi älskar att fira varje liten framgång på deras ekonomiska frihetsresa. Property Effect är inte bara ett utbildningsföretag. Vi är en familj av likasinnade som hjälper varandra nå nya resultat så att vi kan leva våra drömliv. Det liv vi alla förtjänar.
 

Det som för oss började som en kamp för att uppnå vår egen frihet ledde till en idé på en servett och slog sedan an en nerv och blev till en rörelse. Vår vision är 1000 fria som leds av drivkraften att ge tillbaka och bidra till andras frihet. Om 1000 fria hjälper andra personer att uppnå detsamma så bidrar vi i slutändan till att många människor får uppleva ett friare liv. Då har vår rörelse fått en kraft som gör att vi på ett kraftfullt sätt bidrar till att världen blir en trevligare plats. 

Vi skulle älska att få vara en del av din resa mot ekonomisk frihet och livsfrihet.

IMG_2054.jpg
Av människor för människor

Allt vi gör syftar till att hjälpa andra människor att leva ett bättre liv. Vi har ett humant förhållningssätt och vårt motto är: Människor före vinst. Det genomsyrar vår företagskultur, hur vi tar hand om våra kunder, hur vi har utformat våra utbildningar och hur vi själva gör affärer. Det märks i vårt synsätt, i vårt förhållningssätt och i allt vi gör. Vi tror att den som ledsagas av goda värderingar och intentioner också gör goda affärer och vinster.

Property Effect grundades av människor för människor.

 

LÄS HELA VÅR FILOSOFI HÄR

IMG_5176.jpg

6 månader senare köpte vi vår första fastighet i Storbritannien utan att använda en enda krona av eget kapital. Därefter tog det oss 3 år att bygga en stabil fastighetsportfölj som gav oss tillräckligt med hyresintäkter och som gjorde att vi uppnådde det som kallas ekonomisk frihet. Idag är vår portfölj värd mångmiljon belopp och vi har valt att växla upp vår investeringsstrategi från förvärv av färdiga bostadsfastigheter till mer komplexa projekt där vi konverterar kommersiella fastigheter till bostäder.

Vad var det som gjorde att vi till slut lyckades? 

Vi insåg att det vi saknat var rätt kunskaper, rätt omgivning och rätt mental inställning och förmåga att agera som professionella investerare. Efter vårt uppvaknande valde vi att gå utbildningar världen över inom fastighetsinvestering och personlig utveckling. Vi anlitade coacher och mentorer som själva är framgångsrika investerare och som kunde hålla oss ansvariga för att vi agerade på rätt sätt. Vi gick med i internationella investerarnätverk världen över där vi fick möjlighet att dela kunskaper, erfarenheter och kunde hjälpa varandra nå nya framgångar. Vi valde att spendera mer tid med likasinnade personer som gett sig ut på samma resa som oss själva och valde bort nejsägare, tvivlare och ifrågasättare från vårt umgänge. 

Det här lade grunden till vår framgångsformel KAP (Kunskap, Agera, Personer). När vi började tillämpa den så började vi också göra bra affärer.

Vår ekonomiska frihetsresa har varit långt ifrån lätt. Att lära sig en ny profession som investerare har krävt mycket från oss. Vi har spenderat en hel del tid, energi och pengar på att lyckas. Vi har stött på många falska lärare som vitt och brett delat med sig av sina åsikter och teoretiska kunskaper utan att i själva verket haft praktisk erfarenhet. 

Vi har ibland fått felaktig rådgivning som har skapat problem för oss och som har orsakat att vi förlorat tid, pengar och självtillit.

Vi har mött mycket motstånd, ifrågasättande och misstro på vägen. Och det gör vi än idag. Vi stöter på många tvivlare, kritiker och ifrågasättare som har svårt att tro på att det vi har åstadkommit är möjligt. Investeringar är ett känsligt ämne för många och vi stöter på många feltolkningar och begränsande trosföreställningar. Vi hör ofta uttrycket "det där är för bra för att vara sant" och "du måste ha egna pengar för att kunna tjäna pengar". Och: "att investera med lånade pengar är bara fyllt med risker och dömt att misslyckas".

Är det riskfyllt att investera i fastigheter? Ja, alla typer av investeringar är riskfyllda, men du kan lära dig hantera riskerna och göra lyckade affärer med hjälp av rätt kunskaper, rätt personer i din omgivning och genom att ha förmågan att agera och ta rätt affärsmässiga beslut på ett korrekt sätt. Dessutom är det relativt enkelt att lära sig investera i fastigheter. Något som vem som helst klarar av med rätt intresse och med rätt fokus.


Vår resa har framförallt varit en inre resa där vi tvingats spränga gränserna för våra komfortzoner, omvärdera tidigare sanningar och även tvingats välja bort människor vi tidigare umgicks med.

Världen är tyvärr fylld av begränsande trosföretällningar som hindrar många att  leva livet fullt ut. Vi vill vara förebilder för vanliga människor som vill förändra sina liv till det bättre men som inte vet hur de ska göra. Vi finns till för alla, men brinner särskilt för att hjälpa dem som vågar utmana traditionella och begränsande normer och som vågar se saker på ett nytt sätt. Som söker nya kunskaper, nya sammanhang och ett stöd för att lyckas. De som vågar lyckas och de framgångsrika växer i motvind och utvecklas av motstånd.

Så föddes Property Effect, Sveriges idag största utbildningsföretag inom fastighetsinvesteringar.

 

Vi har spenderat tusentals timmar på att utveckla Property Effects kurser och utbildningsprogram till det de är idag.

Vi har utbildat tusentals personer att komma igång med egna fastighetsinvesteringar. Deras resultat säger sitt tydliga språk - våra utbildningar gör den skillnad vi hoppades på när idén föddes. Våra utbildningar bidrar till så mycket mer än en ökad förmåga att göra trygga fastighetsinvesteringar. De bidrar till att du får förmågan att förändra ditt liv på riktigt.

Det är också anledningen till att våra utbildningar är så populära och att vi gick från en idé på en lunchservett till att bli Sveriges största utbildningsföretag inom fastighetsinvesteringar.

Är fastighetsinvestering något för dig?

Här tar du reda på det och kommer igång helt utan kostnad!

bottom of page