top of page

Inspiration skapar Motivation!
Vi får ofta frågan vad det var som EGENTLIGEN gjorde att vi lyckades så pass bra med fastighetsinvesteringar och vad det var som möjliggjorde att vi kunde skapa en helt ny livsstil för oss själva och våra familjer på bara 3 år. Vi skulle kunna säga att vår framgång har bestått i de tekniska kunskaperna, i att vi hittat bra fastighetsobjekt och har haft ett bra team på plats i Storbritannien. Det vore visserligen sant. MEN! Sanningen är att det är vår inre motivation som varit den främsta faktorn i ekvationen till att vi lyckades åstadkomma ekonomisk frihet genom fastigheter. Den har hjälpt oss att fortsätta framåt trots att det vissa dagar känts tufft och motigt. Det tog oss nästan 3 år att bygga ett riktigt bra Powerteam på plats i Storbritannien och att bygga upp vår fastighetsverksamhet till den nivå att vi kunde försörja oss och leva på den fullt ut. Det har krävt ett stort mått av tålamod. Och tålamod kräver en outsinlig motivation. Att skapa nya resultat och att lyckas göra extraordinära förändringar i livet (oavsett vad det än gäller) kräver ett knivskarpt fokus, en extrem målmedvetenhet och beslutsamhet. Allt det kräver också en stark motivation. Så hur bygger du upp och stärker din inre motivation? Vi stöter ofta på många som tror att andra runtomkring skapar motivation. Det stämmer inte. Motivation kommer nämligen inifrån! Däremot kan andra bidra med INSPIRATION! Och inspiration är i sin tur en fantastisk källa till att stärka din inre motivation.

Ordet inspiration kommer nämligen från latinets inspiro, som betyder: inblåsa, väcka liv i, och är något som sätter igång mental verksamhet. Den mentala verksamheten hjälper dig att komma till insikt och det väcker kreativitet och bidrar till hoppfullhet. DET är vad som i sin tur hjälper dig att stärka din inre motivation.

På vår frihetsresa har vi använd andras framgångshistorier som en stor inspirationskälla och vi har slukat hundratals böcker inom personlig utveckling, investeringar, ekonomiskt förhållningssätt och entreprenörskap på vår väg. Vi brinner för att vara en inspirationskälla för andra som också vill lyckas förändra sina liv. Och därför vill vi också dela med oss av så mycket vi bara kan till dig! Här kommer en lista på några av alla de böcker som har bidragit till många av våra nya insikter och som har gett oss inspiration som har hjälpt oss att stärka vår inre motivation på vägen. Kanske kan även du finna glädje i någon eller några av dessa:


 • Think and grow rich, av Napoleon Hill

 • Rich Dad Poor Dad, av Robert Kiyosaki

 • The slight edge, av Jeff Olson

 • Money - Master the game, av Tony Robbins

 • The Cashflow Quadrant, av Robert Kiyosaki


Utöver att hämta inspiration från andra så hittar du en annan viktig källa till din inre drivkraft i ditt VARFÖR.

Om du inte vet VAD du vill ha eller vet exakt hur du vill att ditt liv ska se ut eller VARFÖR du vill förändra dina resultat, så kommer det också vara svårare att veta vad du konkret behöver göra för att komma dit och att hitta motivationen att göra något åt det.

Alla har vi olika drömmar och visioner om hur vårt liv ska se ut. Och vi har också olika anledningar till varför vi vill komma dit. Om vi inte formulerar det i tydliga mål för oss själva så är det lätt att stänga ute nya tankebanor och att stanna kvar i våra nuvarande liv.


De flesta människor gör inga livsförändringar förrän det börjar göra ont på riktigt och de verkligen har fått nog av sin situation!

Så, vad är det som gör ont i ditt liv idag? Vad är det som gör att du verkligen vill ha en förändring? Hittar du det så hittar du också ditt VARFÖR!

Det här är ju rätt stora saker att reflektera över och har du aldrig gjort det på djupet så kan det kanske till en början kännas svårt.

TIPS till hur Du hittar Ditt VARFÖR:

Skriv ner minst 5 anledningar till varför just DU vill ha en förändring (t.ex. att bli ekonomiskt fri)

 • Vill du spendera mer tid med dina barn?

 • Leva ett hälsosammare liv?

 • Bli skuldfri?

 • Slippa bilköer och vardagsstress?

 • Resa på semester när du vill?

 • Ha en trygg pension?

Listan kan självklart göras lång. Det viktiga är att du hittar just dina anledningar. Tänk på att det är viktigt att de verkligen berör och motiverar dig!

Här är några reflektionsfrågor som hjälp på vägen:

 • Vad är viktigast i livet för dig?

 • Hur skulle du allra helst vilja spendera din tid?

 • Vad skulle du helst göra just nu, om pengar inte hade någon betydelse?

 • Vad skulle du förändra om du inte behövde arbeta för pengar?

 • Vad skulle du kunna bidra med om du kunde ägna dig åt precis vad du vill varje dag?

 • Vem förutom du själv skulle få glädje av det?


Med det sagt önskar vi dig ett stort lycka till med din inspirationshämtning och i att hitta ditt unika VARFÖR!

/Linda & Michael, Property Effect


#Beeffectful #Propertyeffectbottom of page