top of page

Vikten av att kopiera andra!

En av de viktigaste nycklarna till att lyckas uppnå ekonomisk frihet (oavsett vilken väg du väljer för att ta dig dit) är att ta hjälp av andra!

Att inspireras av och att kopiera andra som redan lyckats är en av de största framgångsfaktorerna av alla. Du har garanterat hört uttrycket att man lär sig av sina misstag.

Det behöver inte nödvändigtvis vara av dina egna.

Finns det några personer som har det du vill ha, lever det liv du vill leva? Hur började de? Vad gjorde de för att ta sig dit de är idag?

Att reflektera över andras framgångar och misslyckanden samt fundera över vad du själv kan ta efter och undvika hjälper dig garanterat nå dina mål – dessutom mycket snabbare.

Fundera över vad de som lyckats har. Vilka egenskaper har de? Hur ser deras levnadsvanor ut? Vad skulle du kunna kopiera och utveckla hos dig själv? Vilka motgångar har de lyckats ta sig igenom och på vilket sätt gjorde de det?

Låt dig inspireras, svepas iväg, våga drömma och dröm stort!

Om det finns någon annan i hela världen som har lyckats med det du vill så finns det också svar på vad du behöver göra för att lyckas ta dig dit.

En extremt viktig faktor för att du ska lyckas är att du omger dig med rätt människor som både kan och vill hjälpa dig att lyckas! Det kan innebära att du kommer att behöva välja bort vissa relationer, fördjupa andra och att bjuda in nya personer i ditt liv som med sin kunskap och erfarenhet både kan och framförallt vill hjälpa dig på vägen: dina Kunskapsgivare.

Det går så mycket snabbare att bli framgångsrik genom att ta hjälp av andra. Dessutom är det ju mycket roligare att dela resan tillsammans med de som delar dina målsättningar och värdegrunder.

Det gäller att du är selektiv och tar fram din kreativitet och en gnutta mod för att söka fram personer som sysslar med det du vill göra och har det du vill ha i livet.

Här är några sätt att hitta personer du kan bjuda in till ditt vinnarnätverk:

  • Finkamma sociala medier

  • Sök i dina kontaktlistor

  • Gå på gratis föreläsningar, kurser, mässor och ta varje tillfälle i akt att nätverka och träffa nya människor.

Alla personer du träffar kanske inte alltid är helt rätt, men kanske känner de i sin tur någon som är det.

Tänk alltid i flera kontaktled!


Skaffa allra helst en mentor och en coach! Det behöver inte (men kan vara) vara samma person!

Skillnaden mellan dessa två är att en mentor själv har gjort och redan åstadkommit det du vill göra. Det är en person du kan rådfråga och be om hjälp i specifika områden.

En coach hjälper dig istället sätta upp en plan och tydliga mål och håller dig sedan ansvarig för dina handlingar så du verkligen går i mål. Det här behöver alltså nödvändigtvis inte vara en person som lyckats i de områden du vill lyckas inom.För oss har det varit oerhört viktigt att inspireras av redan framgångsrika personer. Framförallt när det gäller hur de strukturerar sina liv för att också lyckas i sina affärer.

Här är några värdefulla tips kring hur framgångsrika människor tänker och gör:

1. De arbetar hårt och följer sin passion Många tror att framgång kommer genom tur. Det är inte riktigt sant. ”Tur är den flitiges lön”. Som Ingemar Stenmark sade: "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag." Framgångsrika människor vet att det enda sättet att nå framgång och tur är genom hårt, fokuserat arbete.

2. De nätverkar Framgångsrika människor ser fördelarna med att ha ett brett register av kontakter och vänner. All forskning visar att ett brett kontaktnät får människor att prestera bättre, bli mer kreativa samt att det ger större chanser till nya, bättre affärsmöjligheter i framtiden.

3. De vet när de ska säga nej Framgångsrika personer säger nej till negativitet, extra arbete och aktiviteter som bara tar tid. På så sätt kan de fokusera på vad som är viktigt, och dessutom lägga mer tid på det.

4. De tittar sällan på TV, de läser Framgångsrika personer tittar på tv högst en timme om dagen. De lägger ned tid på att läsa, framför allt självhjälpsböcker.

5. De skriver ”att göra listor” varje kväll Framgångsrika människor vet hur viktigt det är med strukturer. Dessutom brukar de, precis som framgångsrika idrottsstjärnor, visualisera positiva saker som de vill ska hända i morgon eller i framtiden. Skriver du dessutom ner det du vill ha gjort kommande dag kan du lättare lägga saker du grubblar över åt sidan, släppa oro och funderingar och vara mer i nuet.

6. De är intresserade och vägrar sluta lära sig Framgångsrika människor vet hur viktigt det är att ständigt ta in nya intryck och lära sig saker som de senare kommer att få användning för. Kunskap är makt.

7. De stiger upp tidigt Nästan alla av världens mest förmögna personer har vanan att de går upp tidigt på morgonen. Oftast flera timmar innan det är nödvändigt. Det ger dem inte bara ett försprång gentemot andra, det ger dem också tid för arbete och fysisk träning. Forskning har också visat att människor som ställer klockan väldigt tidigt är lyckligare och mer produktiva än andra.

8. De är givmilda Världens mest framgångsrika människor skänker antingen mängder av pengar till behövande och delar med sig av sina kunskaper på olika sätt. Faktum är att vi ibland känner större lycka av att ge saker, än att få dem. Framgångsrika människor vet hur viktigt det är att må bra i sig själva – det är en extremt viktig nyckel till framgång.


 

5 STEG till att stärka din omgivning och ditt nätverk:

1. Reflektera över vilka personer i din omgivning som hjälper (respektive stjälper) dina möjligheter att lyckas göra de förändringar som krävs? Vilka personer ger dig energi och vilka tar din energi? Vilka personer vill du spendera mer respektive mindre tid med?

2. Kartlägg KUNSKAPSGIVARE (personer som besitter den kunskap du behöver för att lyckas) i ditt nätverk (gå t.ex. igenom din vänlista på sociala medier, din telefonbok, maillista, kundlista, släktträd…). Tips! Tänk alltid i flera kontaktled!

3. Fundera därefter över VILKA kunskaper dessa personer besitter, vad de skulle kunna tillföra och hjälpa dig med och varför du vill kontakta just dem. 4. Reflektera sedan över vad DU kan bidra med till dem! (Tänk på att win-win alltid är en fördel). 5. Kontakta dessa personer PERSONLIGEN (ring helst) och förklara vad du behöver hjälp med och erbjud dem även din hjälp. LYCKA TILL!


/Property Effect teamet


#Beeffectful #Propertyeffect

bottom of page